ОТДАДЕНИ НА КАЧЕСТВОТО!
Блог

Стая, готова да приеме Вашето бебе

Недоразвитата имунна система на нашите бебета е много чувствителна към външни агресори. Въпросът е как да направим неговата стая едно чисто и защитено място, като имаме предвид, че то ще прекарва там около 90% от времето си? Последвайте нашите съвети.

Грижете се за качеството на въздуха в помещението, за да предпазите детето си от алергии

Астма, атопичен дерматит, хронична студова алергия... болестите днес заразяват едно на всеки пет деца в развитите държави. Една от често посочваните причини е качеството на въздуха в помещенията, защото едно дете не е възрастен. То вдишва повече въздух, съответно повече замърсявания.

ВНИМАНИЕ! Прясна боя!

Най-често от желание да помогнем, влошаваме нещата. Нова боя, нови мебели, малко лак, почистващи препарати... и от толкова летливи органични съединения (ЛОСсе замърсява въздухът в стаята на новия член на семейството. Проучване, направено в 4 европейски страни от списание 60 милиона потребители, показва, че в 40% от тестваните детски стаи, концентрацията на ЛОС е много над допустимите норми.

Ние Ви препоръчваме да използвате продукти, които не съдържат разтворители и са еко продукт.

 

Пазете се от акари и алергени!

Не дръжте за дълго време тъкани в стаята на детето. Пердетата, възглавниците и килимите внасят в дома ни красиви цветове, но те са развъдникза акари! Друг враг е влагата, която спомага тяхното развитие и води до мухъл, друг силен алерген.

 

Проветрявайте в стаята

Натуралната или механична вентилация е необходима, защото спомага за намаляване на замърсяванията и влагата в помещението. 

 

Поддържайте подходяща температура в помещението

Препоръчителната средна температура за стаите, в които живеете, е 19С. Високите температури са предпоставка за развитие на акари. Също така избягвайте твърде сухия въздух, защото той може да навреди на дихателната система на Вашето бебе. Ако още използвате стари конвектори, препоръчително е да ги замените с по-модерни. Един такъв продукт е радиатор TEDAN от серия TT-KS. Уникалният му дизайн е разработен така, че топлината директно се съхранява в специалните керамични плочи почти без никакви топлинни загуби. Благодарение на ребрата си, този модел има до 6 пъти по-голяма топлоотдаваща повърхност, която като се нагрее, заедно с плочите осигурява комбинация между акумулирана и конвекционна топлина. В момента, в който радиаторът достигне оптималната си температура, термостатът изключва и керамичните плочи започват да отдават топлина за около 45 минути, в зависимост от стойността, на която е настроен уредът. Помещението се затопля равномерно, така че да се запази нивото на влага в него. Тези радиатори разпространяват топлината чрез естественото движение на частиците (естествена конвекция) и по този начин не вдигат прах, който би бил много опасен за вдишване от недоразвилата се дихателна система на Вашите деца.

Много е важно детето Ви да не бъде излагано на рязки температурни амплитуди, които се срещат много често при повечето видове отопление. В това отношение радиаторите от серия ТТ-КS са най-доброто решение на този проблем. Те са снабдени с интелигентна система за контрол и седмичен програматор, който позволява да бъдат програмирани по часове и дни, така че да осигурят максимален комфорт.